woensdag 17 januari 2018

Voorbeschouwing wedstrijden 20 januari 2018


Komende zaterdag komen de 3 hoogst spelende clubs uit de regio (Excelsior M., Westlandia zo. en FC 's-Gravenzande) in actie voor de competitie.
Honselersdijk en VELO za. openen zaterdag op het terrein van VV Naaldwijk het seizoen van (de 46e)  Flynth Westlandcup 2018
De andere standaardteams gaan oefenen om volgend weekend gesteld te staan voor het vervolg van de competitie. (programma KIJK HIER)


datum THUIS
(plts GS-PT (DS))
UIT
(plts GS-PT (DS))
Nieuws

za. 20 jan.'18 (14e) De Dijk
16-18 (28-39)
(7e) Excelsior M.
16-24 (23-17)
Excelsior M. gaat voor de 2x in 2018 naar Amsterdam. Dit keer voor een wedstrijd bij de promovendus De Dijk. Na het hosanna van het kampioenschap van de 3e divisie, is de stemming bij de fusieclub (Rood Wit-A en ASV Schellingwoude) bijna tot het nulpunt gedaald. FinanciĆ«le perikelen voeren op Sportpark Schellingwoude de boventoon. Diverse spelers en de trainer zijn al opgestapt en anderen hopen nog op een wintertransfer. Toch wist De Dijk afgelopen speelronde verrassend de 3 punten mee te nemen bij De Treffers.
Bij de tricolores heerst er rust en men werkt gestaag door naar een goede klassering.
In de heenwedstrijd was er
2-1 winst voor de triclores.

za. 20 jan.'18 (12e) Westlandia zo.
16-20 (30-38)
(3e) Quick
16-31 (37-29)
Na een mooi en geslaagd trainingskamp in Spanje werd Westlandia afgelopen zondag door HBS en Ruben Schaken behoorlijk te kijk gezet. De 4-0 nederlaag op eigen veld en dat nog wel in een derby, kwam hard aan. Voor de technische staf zal, aan de hand van de beelden en de eigen waarneming, de analyse van de off-day zeker dinsdagavond zeker besproken zijn.Tijdens de aansluitende trainingen zullen de groen-witten klaar gestoomd moeten worden voor het duel tegen Quick.
Trainer Edwin Grunholz had voor 2018 de doelstelling om Quick op de ranglijst nog te passeren.Dat wordt een hele kluif, want deze promovendus doet het buitengewoon goed en staat op een mooie 3e plaats met 11 punten voorsprong.
In de heenwedstrijd (2-2) maakte Westlandia een einde aan een slechte reeks. Komende zaterdag kan men voor eigen aanhang tonen dat de nederlaag tegen HBS een incident was en ook de draad weer oppakken in de 2 periode. Daarin staat Westlandia nu op de 7e plaats, maar slechts 1 punt achter koploper Jong Vitesse Overigens is het verschil met de gevarenzone in de 3e divisie ook maar 7 punten.

Ondanks dat Westlandia vorig seizoen aangegeven had  (richting bond, diverse andere clubs uit de 3e divisie en de media) dat het vlaggenschip alleen op zondag speelt, wordt deze wedstrijd op zaterdag om 18:00 uur gespeeld. De supporters hoeven nu niet te kiezen tussen deze derby en Ajax -Feyenoord. Voor de aanhangers van ADO Den Haag wordt het zaterdagavond wel een lastige keuze.

za. 20 jan.'18 (5e) FC 's-Gravenzande
15-23 (33-26)
(4e) Achilles Veen
15-25 (25-17)
FC '-Gravenzande zit in een flow. De resultaten zijn prima, de winterstop verliep goed en de technische staf en de spelers blijven graag voor een langere periode verbonden aan de club.
Komende zaterdag kan zelfs een aanval gedaan worden op de 3e plaats in de hoofdklasse. Daarvoor moet wel gewonnen worden van Achilles Veen.
Waar de FC met 3 overwinningen  op rij de winterstop bereikte, moest Achilles 3x de punten delen.
De club uit Veen won de heenwedstrijd met 5-1. Alleen Ruben de Groot wist toen het doel te vinden. Het wordt in ieder geval een boeiende pot op het Julianasportpark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten