woensdag 31 januari 2018

Nieuws van woensdag 31 januari 2018


Het was in de Kuip een heet avondje. Op het programma stond een cruciaal duel voor Feyenoord. Om nog wat van het seizoen te maken moest PSV in de beker verslagen worden. Feyenoord kwam furieus uit de startblokken en voor dat de Eindhovenaren het goed en wel beseften lag de bal van Larsson al achter doelman Zoet.
Tony Vilhena deed ook nog een extra duit in het zakje, door voor de rust de 2-0 in de touwen te jagen..
In de 2e helft had PSV veel balbezit maar miste de creativiteit om gevaarlijk in de 16 te worden.
Het brak PSV op dat ze in de competitie in te weinig wedstrijden gedwongen worden om echt het spel te maken. De verdediging van Feyenoord bleef makkelijk overeind.



Na Maasdijk, Lyra en Westlandia za. heeft ook Verburch het vertrouwen uitgesproken in mensen die al aan de club verbonden zijn. Het duo John Zuijderwijk  (foto) en Rob Noordmann worden volgend seizoen het technisch hart bij de Poeldijkers. Zijn nemen het stokje in de zomer over van de huidige hoofdtrainer Dennis v.d. Steen.
Het wordt voor beide mannen vanaf volgend seizoen een gezamenlijke klus, maar John Zuijderwijk is eindverantwoordelijke. Hij is tot het einde van het seizoen nog trainer van het 2e team. Ron Nordmann blijft  tot die tijd verantwoordelijk voor het 3e team.
x




Van de site van de club over : einde oefening voor de hoofdtrainer
VDL heeft hoofdtrainer Francis Janse (57) op non-actief gezet. Er blijkt geen vruchtbare bodem meer te zijn voor een verdere samenwerking. De coach en de clubleiding waren in december al overeengekomen dat de wegen aan het einde van het seizoen zouden scheiden.
Het bestuur had gehoopt dat met de ervaring van Janse een nieuwe stap kon worden gezet, maar na zes maanden moet helaas de conclusie worden getrokken dat vooral de chemie ontbreekt.
VDL heeft zich daarbij niet laten leiden door de tegenvallende prestaties. Bij de club staat teamspirit, saamhorigheid en een goede sfeer juist op de eerste plaats. Dat moet de basis zijn voor goede prestaties.
De club neemt op korte termijn een beslissing wie het roer voorlopig overneemt.

Binnen de Technische Commissie zijn in elk geval coaches aanwezig met de vereiste trainersdiploma’s, zodat wij als vereniging ten allen tijde aan de licentie-eisen van de KNVB kunnen voldoen.
Het bestuur en de trainer geven tijdens de afwikkeling geen verder commentaar op de situatie.
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten