woensdag 3 januari 2018

Nieuws van woensdag 3 januari 2017


Westlandia heeft op de site bekend gemaakt dat Johan Voskamp volgend seizoen deel uit gaat maken van de zondagselectie.
De Lierenaar, zou al 2 seizoenen geleden voor de groen-witten gaan spelen, maar toen kaapte RKC Waalwijk de spits alsnog weg.
Johan Voskamp scoorde zijn 1e  en tevens winnende goal in  het 1e team van Westlandia in de hoofdklasse  bij en tegen Baronie (september 2002). Zijn afscheid vond plaats in de gewonnen finale van de Westland Cup op 4 juni 2005, waarin hij 1x scoorde tegen VELO (3-0). Totaal scoorde hij 24x in de competitie voor het vlaggenschip van de club.
Daarna volgde een mooie reis langs clubs al Excelsior R., Helmond Sport, Sparta en het Poolse Śląsk Wrocław.
Johan Voskamp maakt nog wel een voorbehoud, want als er nog een mooie profclub komt, wil hij zijn verblijf in het betaalde voetbal nog graag verlengen.....




Trainer Edwin Grünholz weet dat naast  het vertrek van Jeroen Spruijt en de komst van Johan Voskamp ook een aantal spelers hun "contract" verlengd hebben.
Doelman Edgar Leerdam, good-old Marko van der Knaap, Nick van Vliet, Rémon van Bochoven, Salah el Mhamdi en Rachid Achnak blijven uitkomen voor de zondagtak van de Naaldwijkers



Dinsdag 2 januari 2018 heeft de rechtbank in Zutphen de besloten vennootschap van Achilles’29 op verzoek van de belastingdienst failliet verklaard. In deze BV heeft Achilles’29 o.a. de betaald voetbalactiviteiten ondergebracht. De BV kampte al langere tijd met financiële problemen.

Nadat eerst in 2016 geen licentie werd verleend voor het betaald voetbal en de club daarna degradeerde uit de Jupiler League, kwam de exploitatie onder nog grotere druk te staan toen tijdens de al lopende nieuwe competitie de promotie/degradatieregeling tussen de tweede en eerste divisie werd opgeschort. Achilles’29 BV heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. De BV overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis van de Rechtbank. Verder treedt de club nu in eerste instantie in overleg met de KNVB.



Het faillissement betreft de BV en niet de club, aldus de site van  Groesbekers.  Op korte termijn zal duidelijk moeten worden wat er met de licentie gaat gebeuren. Nu speelt het 1e team in de 2e divisie en het beloftenteam in de hoofdklasse. De KNVB wacht echter af of de club nog kan voldoen aan de licentievoorwaarden en/of tot het vonnis onherroepelijk is geworden.
Dit financieel debacle kan nml. ook vergaande gevolgen hebben voor de contracten van de technische staf en de selectiespelers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten