zondag 3 december 2017

Wilfred van Leeuwen naar Rijnsburgse Boys


Van de site van RBB

Met ingang van seizoen 2018-2019 is Wilfred van Leeuwen (44) hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. Op 1 juli 2018 volgt hij Pieter Mulders op, die dan vertrekt na twee seizoenen in Rijnsburgse dienst, een periode waarin hij geelzwart heeft teruggebracht op het hoogste amateurpodium. Wilfred van Leeuwen tekende een tweejarig contract bij Rijnsburgse Boys.


Loopbaan Wilfred van Leeuwen
Op dit moment is Wilfred van Leeuwen trainer van eerstedivisionist FC Eindhoven, waar hij in juli 2017 startte. Van Leeuwens contract loopt tot 30 juni 2018. Zijn ploeg staat op dit moment in de middenmoot van de Jupiler League. Van Leeuwen is sinds 2011 in het bezit van het diploma coach betaald voetbal (UEFA Pro). Voordat de oefenmeester aan de slag ging bij FC Eindhoven was hij vier jaar trainer van VVSB, waarmee hij promoveerde van de topklasse naar de tweede divisie en waarmee hij prachtige successen in het KNVB-bekertoernooi behaalde, met een plek in de halve finale tegen FC Utrecht als hoogtepunt. In datzelfde seizoen (2015-2016) won hij de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar.
Voor zijn periode bij VVSB was Wilfred van Leeuwen hoofd jeugdopleidingen bij ADO Den Haag. Ook bekleedde hij de functie van assistent-trainer onder Maurice Steijn en was hij trainer van Jong ADO Den Haag. Vóór ADO Den Haag was Van Leeuwen hoofdtrainer bij Quick Boys (één seizoen) en Westlandia (vier seizoenen). Van Leeuwen begon zijn trainersloopbaan bij Teylingen, waarna hij overstapte naar Sparta Rotterdam waar hij onder meer jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen en assistent-trainer was, met onder anderen Frank Rijkaard als hoofdtrainer.
Reactie Rijnsburgse Boys
Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken: “Nadat enkele weken geleden bekend werd dat we voor het volgende seizoen een nieuwe trainer zochten, hebben we tientallen sollicitaties binnengekregen. Wilfred van Leeuwen was voor ons de beste kandidaat. Hij voldoet perfect aan de door ons opgestelde profielschets, waarin we het diploma coach betaald voetbal als een belangrijke pré hadden opgenomen.”
Reactie Wilfred van Leeuwen
Trainer Wilfred van Leeuwen: “Ik ben geboren in Sassenheim, in het hart van de Bollenstreek, het voetbalwalhalla van Nederland. In die streek is Rijnsburgse Boys een van de mooiste clubs. Als bij zo’n vereniging de trainersfunctie vrijkomt, is de keus dus niet zo moeilijk. Ik zie het zeker niet als een stap terug, vergeleken met FC Eindhoven, dat overigens tot het einde van dit seizoen een mooie uitdaging blijft. Rijnsburgse Boys is een goed georganiseerde club met een ambitieus bestuur, een grote achterban en een goede staf en technische commissie. Bovendien is het ook nog eens dichtbij Den Haag, waar het grootste deel van mijn leven zich afspeelt. Daarom ben ik heel blij dat we rond zijn gekomen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten