dinsdag 24 oktober 2017

Nieuws van dinsdag 24 oktober 2017

Sarina Wiegman is door de FIFA uitgeroepen tot damescoach van 2017. De trainer uit Monster kreeg die prijs mede door het behalen van het Europees kampioenschap. Lieke Martens werd wereldwijd de speelster van  het jaar.
Met de Oranjedames won ze dinsdagavond  de 1e kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019 van de Noorse Vrouwen. In de slotminuut werd het 1-0

Vanavond speelde RKC met Johan Voskamp thuis voor de KNVB-beker tegen De Treffers. Het werd een simpele 7-0 overwinning. De Lierse spits scoorde 1x
Trainer Wilfred van Leeuwen mocht met Eindhoven naar FC Twente. Het werd 3-0. De ploeg uit de lichtstad bood goed tegenstand, maar had wederom een probleem met afwerken.
Marinus Dijkhuizen had met SC Cambuur meer succes. De Friezen bekeren na een 2-0 overwinning in Den Bosch verder.
Voor HFC met doelman Ton Boks, maar zonder aanvaller Steven Olsthoorn eindigde het bekeravontuur bij GVVV (1-0)
Kozakken Boys met Raily Ignacio in de basis en Ahmad Mendes Moreira als invaller dwongen in Zwolle een verlenging af (2-2). Het werd na 120 minuten uiteindelijk 3-2 voor de thuisclub.
Doelman Maarten de Fockert zal weinig goede herinneringen hebben aan zijn basisplaats bij Go Ahead. Hij verloor met de ploeg uit Deventer met 3-0 in Sittard. Pieter Langedijk kwam dankzij een gele kaart nog wel een keer extra op het wedstrijdformulier.