donderdag 5 oktober 2017

De regio-spelers (BVO) en hun weekend.....


Tony Vilhena is één van de 24 spelers die met Dick Advocaat mee zijn naar Wit-Rusland. Oranje moet daar een klinkende overwinning gaan halen, want anders is het over en uit. De wedstrijd tegen Zweden is dan nog voor de kat zijn.......




Omdat de internationals bezig zijn met de plaatsing voor de WK, ligt de competitie in de eredivisie een week stil. In de 1e divisie wordt wel gespeeld, waarbij de bond ervoor heeft gekozen om de BVO's tegen elkaar te laten spelen:

  • nr. 13 Eindhoven (Wilfred van Leeuwen) reist af naar nr. 11 FC Dordrecht. De thuisclub doet het, na het dramatische vorig seizoen, verrassend goed. Bij Eindhoven loopt het nog niet zoals men gewend was.
  • Bij nr. 15 Go Ahead (Pieter Langedijk) vallen de prestaties ook tegen. Die club met status zal in Oss (nr. 5.)toch echt punten moeten gaan halen
  • nr. 10. Cambuur (Marinus Dijkhuizen) gaat voor de noordelijke derby naar nr. 9. Emmen. Qua punten staan beide plegen gelijk. De Friezen hebben een probleem met de afwerking, want er werd in 7 wedstrijden pas 9x gescoord.
  • Voor nr.19 RKC (Johan Voskamp) wacht zondag de burenruzie tegen nr. 7. FC Den Bosch. Jopie scoorde vorige week wel zijn eerste competitiegoal van het seizoen, maar de Waalwijkers wachten nog steeds op de 1e overwinning van deze competitie.


Het AD schreef donderdag ene mooi artikel met de kop
Oranje vindt in 's-Gravenzande juiste faciliteiten
Oranje onder 19 is op bezoek in de regio. En niet voor het eerst is FC 's-Gravenzande speel- locatie voor een Oranjeteam. Dat is geen toeval.
Redactie 05-10-17, 20:29
Oranje strijdt met Malta, Hongarije en Slovenië deze week om plaatsing voor de volgende ronde in de aanloop naar het EK in Finland volgend jaar. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg en de eilandbewoners trainen op sportpark Ockenburgh. De overige ploegen bereiden zich op Houtrust voor. Wedstrijden worden gespeeld in 's-Gravenzande en Lisse.
Dat FC 's-Gravenzande als gastheer fungeert, is geen toeval. Van Vivianne Miedema tot Donny van de Beek; al zeven keer eerder werkten vertegenwoordigende elfallen er hun interlands af. ,,Omdat daar alles aanwezig is'', zegt Stekelenburg. ,,Een goed veld met de juiste afmetingen, een tribune, goede ontvangst- en kleedruimte. Het voldoet aan de eisen die de UEFA stelt.''
De KNVB is zelfs zo tevreden dat ze een groundkeeper ter beschikking heeft gesteld om de velden op het Juliana Sportpark te onderhouden. ,,En daar worden we niet slechter van'', lacht voorzitter Leo van der Lans. Bij de club zijn vijf à zes mensen belast met de organisatie. Zo'n dertig vrijwilligers helpen mee om alles in goede banen te leiden. ,,De hele club is enthousiast als Oranje komt. Vooral de jeugd, die kan niet wachten om na afloop handtekeningen te verzamelen.'' Dat gebeurde ook gisteren na de 3-0 winst van Oranje, met tweevoudig doelpuntenmaker Ferdi Kadioglu (NEC) als blikvanger, op Malta.
Slovenië
Dinsdag speelt het team van Stekelenburg opnieuw in 's-Gravenzande, dan tegen Slovenië. Eindigt Oranje bij de eerste twee dan hoopt ze ook de volgende en laatste kwalificatieronde te organiseren. Opnieuw zal dan FC 's-Gravenzande de eerste keus zijn als speellocatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten