zaterdag 12 augustus 2017

Weer historische mijlpaal damesvoetbal


Met het bereiken van de 1/2-finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen < 19, met Nadine Noordam uit Honselersdijk,  zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalde Vrouwen onder 19 de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk. Nadine Noordam speelde ( met nr. 8) beide wedstrijden van Oranje volledig mee.

Geschiedenis

Vijf dagen na het behalen van de Europese titel door het A-team wordt er daarmee opnieuw geschiedenis geschreven. Vrouwen onder 19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich weet te kwalificeren voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceaniƫ), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar Groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK.

Bron: site KNVB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten