zaterdag 10 juni 2017

Nieuws van zaterdag 10 juni 2017


Achilles'29 is nu officieel gedegradeerd naar de 2e divisie (bij Excelsior M.). Het spoedappèl heeft dus niets opgeleverd. Hoewel de rechter de argumenten van de club verdedigbaar vond, kan de werkwijze van  de KNVB de juridische toets doorstaan.
Nu wordt het afwachten wat er met het 2e team van de club uit Groesbeek gaat gebeuren. Als de club naar de res. hoofdklasse verdwijnt, spelen VELO en Boshuizen voor een ticket in de hoofdklasse ( zondag 14:00 uur bij Leonidas). Zaterdagmiddag moet er duidelijkheid zijn.
Overigens moet Achilles'29 ook nog zorgen dat de salarissen van de maanden april en mei betaald worden. De spelers hebben de VVCS ingeschakeld.

Bond heeft de clubs tegen 12:00 uur laten weten dat de beslissingswedstrijd morgen niet door zal gaan.. Boshuizen en VELO blijven 1e klasser zondag.. Motivatie van de KNVB over dit besluit ontbreekt . Op de site van VELO staat inmiddels een kritische reactie over het GESOL van de Bond

Zaterdag staan er diverse finales op het programma.

  • Flynth Westland Cup (bij VV Naaldwijk): FC 's-Gravenzande - HVC'10 2-1
  • Haaglanden Voetbaloenoori (bij SVC'10): Westlaandia zo. Vitesse D. 4-3
  • Regio Rijnmond Cup (bij Hilligersberg): Excelsior M. - ASWH 1-3
Westlandia 2  en Excelsior 2  streden in return van de 1/2 finale voor het Nederlands kampioenschap op de Hoge Bomen. De tricolores wonnen de heenwedstrijd met 2-1. Westlandia pakte, na een 1-0 ruststand, in de slotminuten het ticket voor de finale (2-0) bij en tegen Koninklijke HFC 2

Nog 5 dagen dan sluit de transfermarkt voor de amateurclubs. Alleen de contractspelers van de 2e en 3e divisie hebben daarna nog de mogelijkheid om tot 1 september te verkassen naar een ander club.
Benieuwd  naar wie volgend seizoen aan een andere uitdaging begint.... KIJK HIER of kies in de bovenbalk het pulldown-menu selecties 17-18

Laatste toevoeging aan deze lijst :
  • Jan Verduijn keert terug naar het Julianasportpark. In de jeugd werd hij door ADO Den Haag ontdekt bij De Sport. Vorig seizoen vertrok hij naar RKC Waalwijk. 
  • In het seizoensoverzicht  van de Westlandse clubs (AD van vrijdag) was in de marge te lezen dat Jules Maring stopt bij de selectie van KMD. De veel-scorende aanvaller van de club uit Wateringen was dit seizoen goed voor 14 treffers in de 3e klasse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten