dinsdag 20 juni 2017

KNVB vaart zijn eigen koers......


Halsoverkop moest de KNVB vorige week nog voor de 1e, 2e en 3e klasse extra promotiewedstrijden laten spelen. Men was na de laatste p/d wedstrijden er pas achter gekomen dat er, door het wegvallen van Haaglandia, te weinig ploegen gepromoveerd waren.
Men kwam tot de volgende oplossing:
  • Nieuwenhoorn en RCL spelen 1 wedstrijd voor een plaats in de 1e klasse.. Die werd na een bloedstollende wedstrijd gewonnen door Nieuwenhoorn 
  • Lyra, Naaldwijk, Bolnes en SSS speelden een 1/2- en finale. Afgelopen zaterdag na 120 minuten en strafschoppen was SSS de winnaar van het toetje en speelt 2e klasse.
  • Voor de plek van SSS had de bond bedacht dat Linschoten en Oegstgeest een extra finale mochten spelen. Zij waren, volgens een zelf bedachte spontane regeling, de beste verliezers van de diverse nacompetitie-poules voor P/D 3e en 4e klasse. Andere verenigingen die niet diezelfde kans kregen, schakelden (juridische) hulp in........ Na ruim een week is eindelijk de kogel door de kerk..... de KNVB heeft besloten dat er géén beslissingswedstrijden volgen en dat die extra plaats in de 3e klasse komend seizoen niet wordt ingevuld.  
Clubs als Linschoten, Oegstgeest, maar ook Loosduinen en RAS zijn nu zwaar de dupe. 
Het was het zoveelste incident van dit seizoen.



In de komende dagen zullen er wel weer bommetjes gaan barsten. 
  • Er zijn 17 zondagverenigingen voor de 3e divisie van die speeldag. Er is dus op papier slechts 1 plek over voor een belofteteam van een BVO. De KNVB zoekt nog 2 zondagverenigingen die volgend seizoen in de zaterdag-3e-divisie gaan spelen. Vrijwilligers hebben zich nog niet aangediend. 
  • Dankzij de succesvolle ontwikkeling van spelers van de opleidingsteams van o.a. PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht, willen in 2018-2019 nog 8 verenigingen hun beloftenteam inschrijven voor het standaardvoetbal.  Recente ervaringen met dergelijke teams in de 2e en 3e divisie waren ronduit slecht. Liefst 89% van de clubs uit de 2e en 3e divisies en hoofdklassen willen geen beloftenteams in de competitie. Dat is één van de conclusies van een onderzoek dat door de Coöperatieve Vereniging Tweede Divisie, het Centraal Orgaan Hoofdklassen en de Belangenvereniging van Amateurvoetbalverenigingen is uitgevoerd.
Benieuwd wat er nu weer uit de hoge hoed gaat komen.... wordt zeker vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten