woensdag 3 mei 2017

Nieuws van woensdag 3 mei 2017


Naast het gedoe rondom de aanstelling van een nieuwe bondscoach,  speelt er nog meer in de Zeister bossen.....



De KNVB heeft  nml. besloten om Achilles'29 te bestraffen met 3 punten aftrek. De club uit de 1e divisie voldoet niet aan de (financiĆ«le) eisen voor de licentie. Door deze straf is de club gedegradeerd naar de 2e divisie en moet het 2e team terug naar de res. hoofdklasse......
De club uit Groesbeek heeft echter beroep aangetekend tegen die sanctie. Normaal gesproken kost het enige tijd om de juristen van de bond bij elkaar te krijgen en het verweer op te stellen, maar het bestuur van Achilles'29 moet woensdagavond al opdraven in Zeist.  Een kort geding van de club tegen deze gang van zaken, mocht niet baten
Naar verwachting volgt morgen al de uitspraak.
Volgt de uitspraak pas na vrijdag (einde competitie) start Achilles'29 met -3 in het nieuwe seizoen.
Update 4 mei:   Achilles'29 gaat in appel tegen de uitspraak in kort geding. De club is overigens nog in afwachting van de uitspraak in beroep door de KNVB

Nog meer gedoe uit Zeist.... De clubs  uit de 2e en 3e divisie, die eerder niet voldeden aan de eisen van het aantal contractspelers, hebben naar verluidt wederom een aanzegging van een puntenstraf ontvangen. De licentiecommissie handelt puur op basis van de reglementen, maar weet ook dat de bondsraad voor volgend seizoen andere voorwaarden stelt.
Als deze straf daadwerkelijk wordt toegepast, kan dat dit seizoen verstrekkende gevolgen hebben in de degradatiestrijd. Clubs als AFC, ODIN, Magreb'90, Juliana'31 en UDI'19 komen dan verder in de problemen. Voor Westlandia heeft de puntenaftrek nu geen gevolgen. Als het verdict langer uitblijft, gaat de sanctie misschien mee naar het nieuwe seizoen.

en nog meer gedoe uit Zeist.... Danny Buijs is na een "goed gesprek" toch direct toegelaten tot de opleiding coach betaald voetbal.  De coach van Kozakken Boys had eerder te horen gekregen dat hij voldeed aan de eisen, maar nog 2 jaar moest wachten.

en nog meer gedoe uit Zeist.... Jelle Goes moet bij de bond. per direct vertrekken.  Dat heeft Hans van Breukelen dinsdag besloten.
Goes is  o.a. een van de grondleggers van het plan Winnaars van Morgen, dat de aanzet moet zijn tot verbetering van de opleiding van het Nederlandse voetbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten