donderdag 12 januari 2017

Competitiewedstrijden 14 en 15 januari 2017

Komende zaterdag start Excelsior M. als nr. 7 de 2e helft van het seizoen. De laatste kampioen in het amateurvoetbal ontvangt om 15:00 uur de nr. 15 UNA. De tricolores verdedigen de 7e plaats. Het onderlinge verschil is 8 punten. Excelsior M. heeft de minst gepasseerde verdediging (17 goals). De gasten uit Veldhoven moesten in 18 wedstrijden al 44x de bal uit het doel halen. In augustus wonnen zij wel met 2-1 van Excelsior M.

Westlandia gaat zondag als nr. 3 in de 3e divisie naar Utrecht. Daar wacht een uitwedstrijd tegen Hercules. Na 18 speelronden hebben de Naaldwijkers 37 punten behaald en zijn 10 wedstrijden zonder nederlaag. De gastheer volgt op 6 punten. Het onderlinge verschil is ontstaan in de eerste fase van de competitie.
In de openingswedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld was Hercules in de 1e helft de bovenliggende partij op sportpark De Hoge Bomen. Zij konden echter doelman Edgar Leerdam niet passeren. In de 2e helft maakte de groen-witten het verschil door goals van Remon van Bochoven 2x, Patrick Batist en Adnan Bajic.
Trainer Edwin Grünholz zal met zijn groep waken voor onderschatting, want die 4-0 was behoorlijk geflatteerd.
Beide teams zijn samen met Dongen en HSC'21 in de race om de 2e periode. De Brabanders gaan daarin aan de leiding met 15 punten. Westlandia volgt op 1 punt en Hercules op 2 punten.