dinsdag 21 februari 2017

Puntenaftrek dreigt ook voor Westlandia zo. ... vervolg.....


Site KNVB 20 februari 2017
De Beroepscommissie heeft besloten om na de bondsvergadering van 21 maart uitspraak te doen in de 14 zaken met betrekking tot contractspelers in de 2e en 3e divisie. Dit is naar aanleiding van het bestuderen van alle argumenten die, zowel schriftelijk als tijdens het mondeling onderzoek op 13 februari 2017 waarbij alle veertien clubs aanwezig waren of werden vertegenwoordigd, bij de beroepscommissie ter ore zijn gekomen.

De Beroepscommissie heeft hierbij alle mogelijke scenario’s bekeken en is van mening dat het in ieders belang is om pas na de bondsvergadering van 21 maart uitspraak te doen. Dit is vanwege het feit dat eventuele ontwikkelingen tijdens deze vergadering van invloed kunnen zijn op het te nemen besluit door de Beroepscommissie


Van Teletekst NOS (25 januari 2017)
De KNVB-licentiecommissie legt 14 van de 54 clubs uit de tweede en derde divisie een straf van drie punten in mindering op.De clubs hebben zich niet gehouden aan de regels omtrent de
arbeidsovereenkomsten. In de tweede divisie moeten clubs over acht contractspelers beschikken.In de derde divisie gaat het om drie spelers. Slechts twintig clubs voldoen aan alle voorwaarden van de licentiecommissie.

De KNVB liet niet weten om welke clubs het gaat,omdat de clubs tot en met 1 februari in beroep mogen gaan.Het gaat om één club uit de tweede divisie,twee clubs uit de derde divisie zaterdag en elf clubs uit de derde divisie zondag.
RED: Ondanks berichten in de media dat de clubs er dit seizoen nog mee zouden komen, brengt de NOS dus het nieuws dat er wel sancties volgen. Gelet op het feit dat er voor 11 clubs uit de 3e divisie zondag puntenaftrek volgt voor het niet voldoen aan het aantal contractspelers, is dus dus zo goed als zeker dat ook Westlandia 3 punten kwijt gaat raken.. Ook HBS, Juliana'31, Quick'20, Be Quick 1887, Hercules, EVV, UDI'19, Magreb'90. OJC Rosmalen, en Dongen (concurrent van de Naaldwijkers voor de 2e periode) behoren zo goed als zeker tot de 11 bestrafte clubs. in de 3e divisie zondag.
In de zaterdagafdeling gaat het om Harkemase Boys en ODIN'59. In de landelijke 2e divisie wordt AFC uit Amsterdam  bestraft.

Nieuws van december 2016

Juliana'31 heeft van de licentiecommissie een brief (zie hier) ontvangen omdat de club in strijd handelt met licentievoorwaarde S.05.De club uit Malden heeft namelijk niet (tijdig) 3 contractspelers bij de bond laten registreren. Dat is een verplichting voor clubs uitkomend in de 2e en 3e divisie landelijk
Julian'31 krijgt nu de gelegenheid om uiterlijk op 13 januari 2017 alsnog schriftelijk aan te tonen dat onvoorwaardelijk aan de toepasselijke licentievoorwaarde(n) wordt voldaan. Blijft de club in gebreke dan krijgt men 3 punten in mindering. Vervolgens moet wel  vóór 1 maart 2017 alsnog aan deze licentievoorwaarde worden voldaan.
Het Algemeen Dagblad meldt dat ook Westlandia in strijd handelt met deze voorwaarde. Voorzitter Stefan Kester laat aan deze krant weten dat het voor de club een principekwestie is. Tijdens de jaarvergadering in september 2016 hebben de leden nogmaals benadrukt dat men bij de club geen contractspelers wil hebben.
Daar het een voorgenomen besluit betreft, kunnen de clubs nu nog niet in beroep tegen deze sanctie,  Met andere verenigingen (o.a. ook UDI'19) wordt al wel overleg gevoerd over mogelijke juridische stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten