dinsdag 27 december 2016

Ook OVV naar het zaterdagvoetbal?


De nr. 9 uit de 1e klasse zondag zal, als de leden akkoord gaan, volgend seizoen overstappen naar het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Oostvoorne speelt in die 1e klasse bij VELO. Voor 2e klassers zoals Den Hoorn, dus kans op een extra promotieplaats.

Zondag prestatief voetbal naar de zaterdag\

Het bestuur maakt bekend dat zij in een buitengewone ledenvergadering aan haar leden gaat voorstellen, om vanaf het seizoen 2016-2017 te stoppen met prestatief voetbal op zondag en de overstap te maken naar prestatief voetbal op zaterdag.
Naar aanleiding van diverse gesprekken met spelers en begeleiding van zowel OVV1 als
OVV2 is duidelijk geworden dat er volgend seizoen geen 2e elftal meer bestaat op zondag en dat er ernstige twijfel bestaat of OVV1 volgend seizoen nog een spelersgroep kan voortbrengen, die fatsoenlijk kan meedoen op 1e klasse niveau, dan wel 2e klasse niveau. Enkele spelers van OVV1 hebben aangegeven te gaan stoppen bij OVV of hebben aangegeven op zaterdag te gaan voetballen. Deze berichten hebben er toe geleid dat de spelers die wel van plan zijn te blijven, ernstig zijn gaan twijfelen, daar er grote onzekerheid is of OVV er wel in slaagt om spelers van voldoende niveau aan te trekken om het vertrek van de spelers op te kunnen vangen.
Reeds in het afgelopen seizoen werd al duidelijk dat de voorkeur van de huidige generatie spelers veelal bij het zaterdagvoetbal ligt. Afgelopen seizoen werden er al veel gesprekken gevoerd met spelers om de huidige selectie te versterken, maar in bijna alle gevallen bleek het voetballen op zondag het breekpunt. In de gevallen waar er wel interesse was om op zondag te voetballen, bleek de gewenste financiële vergoeding het breekpunt. Het is juist het beleid van de afgelopen jaren geweest om geen spelers meer te halen tegen grote vergoedingen, gezien de beperkte financiële mogelijkheden van OVV. Daarnaast is ook het beleid geweest om meer met eigen jeugd te spelen, i.p.v. allerlei spelers van buitenaf te halen. Blijven voetballen op zondag zou betekenen dat we van beide beleidspunten zouden moeten afstappen, hetgeen het bestuur als onverantwoordelijk beschouwt.
Het bestuur beseft dat het voorstel om op zaterdag te gaan voetballen bij veel leden tot gemengde gevoelens zal leiden. Laat duidelijk zijn dat dit bestuur het liever ook anders had gezien. Maar genoemde feiten en omstandigheden dwingen het bestuur om deze gevoelige kwestie aan haar leden voor te leggen. Het is uiteraard aan de leden om hierover een beslissing te nemen.
Verder is het de intentie van het bestuur betreffende het zaterdagvoetbal altijd geweest om deze “gevoelige “ overstap eerst aan de leden voor te leggen voordat de plaatselijke media deze kwestie publiceert. Het was niet de bedoeling dat de leden deze kwestie uit de media moeten vernemen, maar door het feit dat geheimhouding binnen onze vereniging een moeilijke zaak is en indianen verhalen snel de ronde gaan doen kunnen we niet anders dan over deze kwestie via onze site u in te licht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten