dinsdag 7 februari 2017

De trainerswereld... de waan van de dag regeert....


8 februari 2017 ADO Den Haag
Alphons Groenendijk is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Hij wordt de coach die de Haagse club in de eredivisie moet zijn te houden.
In mei van vorig seizoen hield hij het gezien bij Excelsior R.. Hij hield de Rotterdammers toen in de eredivisie, maar wilde, ondanks een doorlopend contract, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

7 februari 2017 ADO Den Haag
Zeljko Petrovic is niet langer hoofdtrainer van ADO Den Haag. De Directie en de Raad van Commissarissen van de club hebben in goed overleg met Petrovic besloten de samenwerking per direct te beëindigen. 'Alle partijen delen de mening dat dit besluit het meeste perspectief biedt om de vastgestelde doelstelling, behoud van het Eredivisieschap, veilig te stellen.'
Petrovic was begin van het seizoen met 4 gespeeld 10 punten de gevierde man bij ADO. Daarna volgende een reeks van 17 wedstrijden en 7 punten.  (bron site van de club)


23 decemeber Oranje dames
De KNVB (Hans van Breukelen) neemt per direct afscheid van bondscoach Arjan van der Laan. De reden is dat er onvoldoende vertrouwen is in de kans dat Van der Laan met het Nederlands vrouwenelftal goed zal presteren op UEFA Women’s EURO 2017. Van der Laan was sinds 1 oktober 2015 bondscoach van de selectie waarvan Naaldwijkse Mandy v.d Berg al 6 jaar deel van uitmaakt.
Assistent-bondscoach Sarina Wiegman neemt de taken van Van der Laan op interim basis waar. De KNVB beraadt zich op een structurele invulling. UEFA Women’s EURO 2017 vindt van 16 juli tot 6 augustus 2017 plaats in Nederland.

22 december NAC Breda
Westlander Marinus Dijkhuizen dacht rustige feestdagen te hebben. Evaluatie zou pas tijdens het trainingskamp in januari 2017. Dat hij op donderdag op straat gezet werd, viel hem dan ook rauw op zijn dak.

4 december De Graafschap
De 5-3 nederlaag op de eigen Vijverberg tegen FC Oss is trainer Jan Vreman "fataal" geworden. De club uit Doetinchem promoveerde naar en degradeerde uit de eredivisie. Na 17 wedstrijden in het huidige seizoen staat De Graafschap op de teleurstellende 16e plaats in de Jupiler League. Hij zal per 1 januari 2017 opgevolgd worden door Henk de Jong.

28 november 2016 Kethel/Spaland za.
Na 11 gespeelde wedstrijden heeft de promovendus uit Schiedam pas 1 punt behaald in de 2e klasse met de Westlandse ploegen. Voor trainer Raymond Kraaijbeek. was het zijn 2e seizoen bij de fusieclub.


Dinsdag 15 november 2016 SVC'08
Wim Schaap heeft besloten per direct zijn functie bij de club uit Wassenaar neer te leggen. De fusieclub promoveerde vorig seizoen naar de 1e klasse, maar staat nu op een 12e plaats.


Zaterdag 5 november 2016 QPR 
Jerrel Hasselbaink is niet langer trainer van het Engelse Queens Park Rangers. De club ontsloeg zaterdagavond de Nederlandse coach ontslagen is. Hij stond met de gerenommeerde club op de 17e plaats op het 2e niveua van Engeland.

Dinsdag 1 november 2016 Inter Milan
Frank de Boer mag zijn lastige klus in Italië niet afmaken. Het bestuur van de club besloot, na de 5e nederlaag in de competitie, de trainer te ontslaan. Zijn gedwongen vertrek zal ook gevolgen hebben voor zijn assistenten Orlando Trustfull, Alessandro Schoenmaker, Michele Santoni en Michel Kreek.



zaterdag 22 oktober  2016  HHC Hardenberg
HHC heeft door 4 gelijke spelen al 4 punten in 10 wedstrijden (bij Excelsior M).. Ook in de KNVB beker ging het op eigen veld mis tegen Jodan Boys. De club heeft er geen vertrouwen meer in dat trainer Joseph Oosting het tij kan keren. Doelstelling voor de hekkensluiter van de 2e divisie is minimaal handhaven


Dinsdag 18 oktober 2016 Oude Maas
Marco Sas is per direct opgestapt bij Oude Maas. Door het vertrek van Sas heeft vv Oude Maas naast financiële en bestuurlijke problemen ook op het sportieve vlak een uitdaging. Het eerste elftal staat in de eerste klasse nu op een voorlaatste plaats.

zondag 16 oktober  2016  SC Cambuur
Na de 3-1 nederlaag tegen FC Den Bosch heeft Cambuur al gebroken met Rob Maas. De club uit Leeuwarden staat op de 14e plaats in de Juplier League
De trainer moest aan het einde van het vorig seizoen al het veld ruimen bij Vitesse.


woendag 5 oktober Magreb'90
Zephnad Wattimury is de nieuwe trainer bij de Utrechtse club. Hij start komende zondag met een uitwedstrijd bij de zondagtak van Westlandia.

zaterdag 1 oktober 2016 Oranje
De FIFA heeft Marco van Basten weggeplukt bij het Nederlands elftal. De vedette moet voor de voetbalbond gaan zorgen voor verbeteringen in het voetbal.
Fred Grim volgt hem op als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De huidige trainer van Jong Oranje wordt per 1 oktober de nieuwe assistent van Danny Blind. Art Langeler, momenteel hoofd jeugdopleidingen bij PSV en assistent-coach bij Oranje onder 20, wordt de nieuwe bondscoach van Jong Oranje.

Vrijdag 9 september 2016 Magreb'90
Aart Jan van Boksel is alweer opgestapt als hoofdtrainer bij Magreb'90. Reden is een moeizame samenwerking met zijn twee assistenten. Van Boksel, in juli aangesteld bij de club uit de 3e divisie (bij Westlandia zo.), is na Frans Schuitemaker en Alami Ahannach de 3e trainer binnen een jaar die de Utrechtse club verlaat (bron AD)

Maandag 15 augustus 2016 Oranje
Na 3 wedstrijden als assistent bij het Nederlands elftal te hebben gewerkt, vertrekt Dick Advocaat al weer naar  Fenerbahçe SK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten