vrijdag 2 september 2016

Jong Oranje moet winnen !!!


Vrijdagmiddag 17:15 uur speelt Jong Oranje voor een plaats op het EK in Polen in 2017. Nederland staat met 5 gespeeld en 9 punten op de 2e plaats in de poule. Slowakije heeft 3 punten meer. De winnaar plaatst zich rechtstreeks. De 4 beste nummers 2 van de 9 poules spelen nog om 2 ticktes
In de selectie zitten o.a. spelers die hun roots in deze regio hebben (Maarten de Fockert en Tony Vilhena).

Helaas heeft Jong Oranje van Fred Grim met 2-2 gelijk gespeeld. Alleen Vilhena speelde mee. Oranje zal alle zeilen bij moeten zetten om nog een goede 2e te worden in de poule.




Van de site van FOX
Jong Oranje wacht vrijdagmiddag de cruciale ontmoeting met Wit-Rusland.
Bij winst is het EK van 2017 weer wat dichter bij. Maar hoe het precies zit? FOX Sports neemt je bij de hand.

Een cruciaal duel, zei je?
Absoluut. Jong Oranje staat momenteel tweede in zijn poule met negen punten uit vijf duels. Wit-Rusland haalde in dat aantal wedstrijden zeven punten. Een directe concurrent dus van Jong Oranje in de strijd om die tweede plek.

Want die tweede plek is waardevol?
Yep. De vier beste nummers twee komen na de groepsfase in de play-offs terecht. Op basis van de huidige ranglijst loopt Jong Oranje die play-offs net mis. Bondscoach Fred Grim en zijn mannen kunnen de punten dus erg goed gebruiken.

Groepswinnaar worden, zit dat er nog in?
Ook dat behoort nog zeker tot de mogelijkheden. Maar daarvoor is Jong Oranje afhankelijk van Slowakije, dat drie punten meer haalde in de vijf groepsduels. Nederland speelde al twee keer tegen de Slowaken. Beide keren verloren ‘onze’ jeugdinternationals trouwens. De negen groepswinnaars plaatsen zich overigens direct voor het EK.

Wit-Rusland. Appeltje-eitje, toch?
Ho ho…ze staan natuurlijk niet voor niets derde. De vorige keer, in Nederland, werd het ‘maar’ 1-0 voor Jong Oranje. Bovendien werd die goal gemaakt door Vincent Janssen, die inmiddels is gepromoveerd naar het grote Oranje. Daarnaast slaagden de Wit-Russen er wél in om van Slowakije te winnen.

Nog over Janssen gesproken…wie is de nieuwe nummer negen van Jong Oranje?
Dat zou zomaar opnieuw een Vincent kunnen worden. Vincent Vermeij, om precies te zijn. Hij is de enige échte nummer negen in de selectie van bondscoach Fred Grim. In maart gaf Vermeij al zijn visitekaartje af door de winnende te maken in de oefenzege (1-0) op Servië. Alternatieven zijn Queensy Menig en Anwar El Ghazi.

Een andere speler die extra aandacht verdient?
Timothy Fosu-Mensah. De groeibriljant van Manchester United debuteert in de onder 21-ploeg. Afgelopen voorjaar speelde hij nog drie interlands voor Nederland onder 19, in aanloop naar hun EK.

Maar Minsk. Daar hebben we als Nederland, slechte herinneringen aan, toch?
Dat klopt, helaas. Het grote Oranje werd liefst tweemaal verslagen in de Wit-Russische hoofdstad. Een keer in de beroemde wedstrijd in juni 1995, toen Edwin van der Sar bij zijn debuut werd gepasseerd door Sergei Gerasimets (1-0). Twaalf jaar later ging Nederland met 2-1 de boot in, ditmaal in een kwalificatieduel in aanloop naar het EK van 2008. (FOX Sports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten