zondag 24 juli 2016

zondag 24 juli 2016 nieuwsupdate


Na een mooie vakantieperiode volgt hier een update van het voetbalnieuws voor de Westlandse regio van de afgelopen 3 weken.....

  • Het Westlands elftal liet zich op het terrein van VELO van zijn beste kant zien. Na een korte voorbereiding slaagde het keurkorps van trainer Johan Voskamp er in om de kersverse eredivisionist  Sparta R. op 2-2 te houden. Doelpuntenmakers waren Jasper van Dijk (Westlandia za.) en Joery Verbeek (VELO za.)

  • De bekerindeling voor alle standaardteams is bekend. De bond heeft besloten om de hoofdklassers vrijstelling te verlenen van de poulefase. Logisch want die ploegen gaan komend seizoen 34 competitiewedstrijden spelen.
    De 1e- en 2e klassers uit de zaterdag- en zondagcompetitie gaan in poules van 4, strijden om een plaats in de volgende ronde.
    De 3e en 4e klassers gaan in groep 2 strijden om de "eigen"districtsbeker. Verrassend genoeg heeft de bond besloten om ook de (periode-)kampioenen uit de res. hoofdklassen hier in te delen. Het zal wel bij de nieuwe opleidingsgedachte van het voetbal horen..... Zowel voor opleidingsteams als standaardteams uit groep 2 is dit naar verwachting een uiterst ongelukkige keuze. Het betreft 2e teams uit o.a. de top van het amateurvoetbal zoals Westlandia zo. Excelsior M., Quick, Quick Boys, VVSB, Rijnvogels, RVVH en TOGB. Een aantal van die teams heeft in het verleden al laten zien goede resultaten te halen tegen 2e klassers.....Uitslagen met dubbele cijfers zullen zeker gaan volgen !!

  • Waar Sparta R. de voorkeur geeft aan keepers uit de eigen opleiding (zoals Roy Kortsmit en Bryan Janssen), bewandelt ADO Den Haag een andere route. De Hagenezen hebben als opvolger van de Deen Martin Hansen, de Litouwse international Ernestas Setkus (31) aangetrokken. De keeper komt over van het Turkse Sivasspor en tekent in Den Haag een contract voor 2 seizoenen. Tauras Taurage en Zalgiris Vilius uit zijn thuisland, de Cypriotische clubs APOEL Nicosia en Nea Salamina Famagusta, Botev Plovdiv uit Bulgarije, het Wit-Russische FK Gomel en AOK Kerkyra uit Griekenland waren zijn vorige werkgevers.. Hij moet met Wateringer Robert Zwinkels de strijd aan gaan voor een plaats onder de lat.

  • De situatie voor Haaglandia is penibel. De gemeente Rijswijk heeft, vanwege betalingsachterstanden (ca. € 70.000,--) de huurovereenkomst met de club opgezegd. Dit zou betekenen dat het voortbestaan van de club ernstig in gevaar is. Komende dinsdag (26 juli) zal de verantwoordelijk wethouder zijn besluit in een extra gemeenteraad moeten verdedigen. Dan zal blijken of het besluit stand zal houden. Haaglandia overweegt ook nog een juridische procedure tegen de gemeente. De hoofdklasser heeft overigens ook nog te maken met andere schuldeisers waaronder de belastingdienst.

  • Edwin Grünholz (46) ziet af van een overstap naar ADO Den Haag. De huidige trainer van de zondagtak van Westlandia was in gesprek met de directie om toe te treden tot de technische staf, maar respecteert zijn contract bij de Naaldwijkse club uit de 3e divisie.

  • Bas Wesseling heeft zijn voetbalschoenen na 2 jaar weer uit het vet gehaald. De oud-aanvaller van o.a. Westlandia, start in het nieuwe seizoen bij 3e klasser Loosduinen.

  • Sarina Wiegman uit Monster is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal . Zij zal net als 9 andere cursisten tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal het hoogste trainersdiploma uitgereikt krijgen van technisch directeur Hans van Breukelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten