dinsdag 28 juni 2016

GHC houdt op te bestaan (update)


28 juni 2016
Het Leids dagblad meldt dat de 3e Klasse A bij de zaterdagamateurs komend seizoen uit slechts dertien ploegen zal bestaan. De plek die GHC achterlaat, wordt niet ingenomen door een andere club.

23 juni 2016
GHC degradeerde dit seizoen uit de 2e klasse waarin ook de regioploegen  Lyra, HVC'10, SC Monster, KMD, VDL en Westlandia speelden. Vorig seizoen kon de ploeg uit Leiden het al niet bolwerken in de 1e klasse.
GHC houdt op te bestaan
Het bestuur van voetbalvereniging GHC en de gemeente Leiden zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er geen toekomst is voor deze vereniging. De gemeente Leiden is hierdoor genoodzaakt om de verhuur van de velden aan GHC in het komende voetbalseizoen te stoppen. De leden van GHC worden hierover door de club op korte termijn geïnformeerd.
Door de huidige financiële en sportieve situatie van GHC hebben het bestuur van de voetbalvereniging en de gemeente Leiden geconcludeerd dat de vereniging zal ophouden te bestaan. Dit betekent dat GHC in het seizoen 2016 – 2017 niet meer zal voetballen op de velden bij sportpark De Vliet.
De gemeente Leiden vindt het belangrijk dat de (jeugd)spelers van GHC een nieuwe vereniging vinden om te voetballen. Hierover gaan gemeente, GHC en KNVB in gesprek zodat er een zorgvuldige overgang van (jeugd)leden kan plaatsvinden. GHC zal hierover de regie voeren. Leden van GHC verhuizen naar FC Rijnland en gaan daar in eerste instantie verder als FC Rijnland. De gemeente en bestuur van GHC hebben afspraken gemaakt over de financiële en juridische afwikkeling. De komende periode gaan zij daarover verder in gesprek.

Dit bericht is overgenomen van de website van de club (en gemeente Leiden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten