maandag 2 maart 2015

Westlandia - FC Chabab gestaakt

Het duel in de hoofdklasse tussen de Naaldwijkers en Amsterdammers werd ca. 12 minuten voor tijd gestaakt. Westlandia stond toen met 3-1 voor.
Hieronder de visie van de site van het AD, de WOS, Westlandia en de wijze waarop de manier waarop FC Chabab het beleefd heeft.
Amsterdam FM kopt dat de wedstrijd in Naaldwijk gestaakt is na oerwoudgeluiden.
Luister hier naar de lezing van de voorzitter van FC Chabab

Site Westlandia: Westlandia - FC Chabab haalt het einde niet
De topper Westlandia - FC Chabab werd afgelopen zondagmiddag een kwartier voor tijd gestaakt. Westlandia stond op dat moment met 3-1 voor.
Westlandia - FC Chabab was een echte wedstrijd met voor rust aantrekkelijk voetbal en kansen over en weer. Dat de wedstrijd voortijdig eindigde doet vermoeden dat het allemaal heel onvriendelijk was tussen de lijnen. Hiervan was echter niet echt sprake. De bezoekers botvierden naarmate de wedstrijd vorderde steeds nadrukkelijker hun ongenoegen en frustatie op de arbitrage, het betekende het voortijdig einde van een boeiende wedstrijd tussen Westlandia en de virtueel koploper.
De score werd geopend door aanvoerder Marko van der Knaap, die voor de thee vanaf 11 meter binnen schoot. In het tweede bedrijf opende de thuisploeg sterk met goede kansen tot gevolg. FC Chabab werd in die periode overrompeld en kwam er nauwelijks meer uit. Steven Olsthoorn bezorgde de Westlandianen, met opnieuw een benutte strafschop en een van richting veranderd schot, een comfortabele 3-0 voorsprong.
Chabab kwam in de 69e minuut terug tot 3-1. Toen vervolgens vijf minuten later een valpartij van Chabab-aanvaller Cherif door de scheidsrechter als schwalbe werd beoordeeld, bestaft met het tweede geel en dus rood, raakten de gemoederen lichterlijk oververhit bij de hoofdstedelingen. Het onophoudelijk gemekker vervolgens deed de arbiter besluiten de wedstrijd met een klein kwartier nog op de klok de wedstrijd te staken.
Toen in de catacomben het overleg, om alsnog door te spelen en de wedstrijd af te maken, niet het gewenste resultaat had, werd deze definitief gestaakt. Gelukkig had Westlandia geen enkel aandeel in de ontstane commotie, niettemin zal deze wedstrijd ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Jeroen Spruijt werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match

Van de site van de WOS
Hoofdklasse A

Een aanvankelijk heerlijke voetbalmiddag in Naaldwijk is ontaard in een triest dieptepunt. In de 77e minuut werd Westlandia - FC Chabab bij een 3-1 stand gestaakt.  De uitploeg voelde zich de hele wedstrijd benadeeld door de arbitrage, die zich enkele malen genoodzaakt zag om spelers met geel te bestraffen wegens commentaar op de leiding. De Amsterdamse bom barstte toen een doelpunt van FC Chabab werd afgekeurd wegens buitenspel. In de ontstane commotie zou onder meer een kopstoot zijn uitgedeeld aan de aanvoerder van Westlandia. Ook liet de staf van FC Chabab haar ongenoegen blijken tegenover de vierde man.
Aan Westlandse kant werd enorm gebaald van de ontstane situatie. Westlandia domineerde de wedstrijd met verzorgd spel en veel kansen. Voor rust benutte Marco van der Knaap een strafschop; na rust deed Steven Olsthoorn hetzelfde. Uiteindelijk verzorgde laatstgenoemde ook de uit prachtig veldspel ontstane 3-0.
Van de Twitter van FC Chabab

Site voor het Amsterdamse Voetbal
Arbiter eist hoofdrol bij tumultueuze ontmoeting Westlandia en Chabab

“Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat wij hier niet mochten winnen”, verzuchtte FC Chabab-trainer Alami Ahannach na afloop van de uitwedstrijd bij Westlandia. Scheidsrechter Hof had even daarvoor het treffen definitief stilgelegd bij een 3-1 stand na een opstootje in het strafschopgebied van de thuisploeg, waar zojuist een treffer van Chabab was afgekeurd.
Maar al ruim voor de staking had de leidsman de hoofdrol opgeëist. Hof gaf de thuisploeg twee penalty’s, tweemaal geel aan Mohamed Cherif, onthield Chabab een strafschop en keurde een treffer van de Amsterdammers af. Ahannach was na de wedstrijd dan ook niet te spreken over de arbitrage. “We zijn hier duidelijk benadeeld, dat heeft iedereen kunnen zien. Bij de eerste strafschop werd duidelijk de bal gespeeld bijvoorbeeld.”
Na een kwartier spelen belandde de bal op de stip vanwege een vermeende overtreding van Clayton Karsari. De buitenkans werd door Westlandia-aanvoerder Marko van der Knaap benut. Na de treffer wist Chabab zich uitstekend te herpakken en had het bij vlagen het beste van het spel. “Ik denk dat we het niet onverdienstelijk gedaan hebben. Het spel golfde op en neer en we hebben prima gespeeld. Wij kunnen echter niet het spel spelen dat we willen, omdat we maar één of twee keer in de week kunnen trainen. Daardoor zijn de jongens na vijftig of zestig minuten al leeg en kunnen we niet de baas zijn op het veld”, analyseert de trainer van Chabab de wedstrijd. Zijn ploeg kreeg via Mohamed Cherif, Rahim Abdul en Mohamed Ajnane nog prima kansen op een doelpunt, maar tot drie keer toe trad Westlandia-doelman Edgar Leerdam reddend op.
Al snel in de tweede helft kreeg Chabab opnieuw een tegenslag te verwerken. Na geduw bij een hoekschop wees scheidsrechter Hof opnieuw naar de stip en bestrafte Mohamed Cherif met een gele kaart. Ditmaal schoot Steven Olsthoorn vanaf elf meter raakt. Enkele minuten later was Olsthoorn opnieuw trefzeker met een schot dat van richting werd veranderd. Na de 3-0 wist Chabab zichzelf te herpakken en sterker te worden. Dit resulteerde in een treffer voor de bezoekers via Rahim Abdul.
Tot tweemaal toe leek Chabab nog dichterbij te komen. Mohamed Cherif ging naar de grond in het strafschopgebied. Toen de fluit van scheidsrechter Hof klonk dacht iedereen op Sportpark De Hoge Bomen aan een strafschop, maar de leidsman gaf Cherif de gele kaart wegens een schwalbe. Dit betekende de tweede gele kaart voor de aanvaller, die vervolgens kon vertrekken. Een kwartier voor tijd schoot Mohamed Ajnane raak, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Toen er vervolgens een opstootje uitbrak en een speler van Westlandia naar de grond ging, besloot Hof de wedstrijd te staken.
“De scheidsrechter heeft geen officiële lezing gegeven waarom de wedstrijd gestaakt is. We zijn van het veld gegaan nadat hij aangaf dat we niet meer verder zouden spelen”, aldus Ahannach na afloop. Waarschijnlijk moet Chabab wel vrezen voor een straf van de KNVB wegens het staken van deze wedstrijd. Desondanks waren er van beide kanten geen problemen om de wedstrijd uit te spelen, maar hier wilde de scheidsrechter niet aan beginnen.